Algememe info stoornissen - Logopedie Liemers

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Specialismen

SPECIALISME

(Pre)LogopediepraktijkLiemers heeft zich (in tegenstelling tot de meeste andere logopedische praktijken) gespecialiseerd in pre-logopedie het helpen van kinderen vanaf de geboorte met eet- en drinkproblemen bij borst/flesvoeding, lepelvoeding, kauwproblemen, sondevoeding of problemen in de spraak-taalontwikkeling in de voortalige periode.
Veelal start ik de begeleiding in de thuissituatie. De samenwerking met andere disciplines (zoals kinder-fysiotherapeut en kinderarts) vind ik hierbij erg belangrijk. Ik investeer de nodige tijd in die samenwerking. Regelmatig begeleid ik onder andere kinderen met het syndroom van Down.

Daarnaast richt ik mij veel op (jong) volwassenen en ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met hyperventilatie, aangezichtsverlamming en/of hersenletsel, waarbij slikken, praten (dysartrie), taal (afasie) of geheugen bemoeilijkt is. Hierdoor zie ik regelmatig mensen na een beroerte, die terminaal zijn, met MS, Parkinson of beginnende dementie.  Wanneer mensen door hun ziekte niet in staat zijn om naar de praktijk te komen, bezoek ik hen in hun thuissituatie.
In deze praktijk is door de jaren heen verder veel ervaring opgedaan met het begeleiden bij problemen op gebied van stem, spraak (waaronder stotteren), taal en leesspellingsproblemen.

logopedie in plaatjes
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu